Tanulmányi versenyeken elért eredményeink

Megtartottuk az iskolai Kazinczy-versenyt

Az iskolai Szép Magyar Beszéd versenyen egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasni diákjainknak. Mindannyian dicséretet érdemelnek, hiszen részvételükkel bizonyították a magyar nyelv iránti tiszteletüket.  XXI. századi fiatalként is felismerték, hogy egy szöveg szép, kifejező felolvasása minden korban érték. Emellett rátermettségük, bátorságuk is elismerésre méltó, mert nem riadtak vissza a versengéstől és a szerepléstől.

A zsűri az első öt helyezést állapította meg:

 1. Buzás Orsolya (10.Ny)
 2. Miskolczi Dóra (9.A)
 3. Antal Liza (12.A)
 4. Varga Éva (9.A)
 5. Rekiczki Gusztáv (9.B)

Minden résztvevőnek gratulálunk! A megyei versenyen Buzás Orsolya és Miskolczi Dóra képviselik iskolánkat. Eredményes felkészülést kívánunk!           

                                                                                                      Bacsó Ilona, felkészítő tanár

Share/Save

Katasztrófavédelmi verseny!

Márc.29-én került megrendezésre a városi középiskolás katasztrófavédelmi verseny.Iskolánk csapata 3.helyen végzett.Csapattagok: Cséke Márkó,Dékány Áron (12.c),Ambrus Zoltán,Szabó Alex (11.c) osztályos tanulók,Nagy Enikő testnevelő.

Gratulálunk nekik!

Share/Save

Első helyezés a Kazinczy-versenyen

Antal Liza (11.A) és Udvardi Kiara (12.B) képviselték iskolánkat a Szép magyar beszéd verseny megyei döntőjében. A megmérettetésen a szabadon választott és a kötelező szöveg kifejező felolvasása mellett írásbeli feladattal is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. A lányok kiválóan teljesítettek. Liza 5. helyezést ért el, Kiara pedig maga mögé utasította a kategória versenyzőit. Első helyezésével továbbjutott a győri országos döntőbe. Gratulálunk! Kitartást kívánunk a felkészüléshez!

                                                                            Bacsó Ilona, felkészítő tanár

                                                                                           

Share/Save

Megrendeztük az iskolai Kazinczy-versenyt

A könyvtár volt a helyszíne a január 30-án rendezett vetélkedésnek. A résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szabadon választott szövegek változatossága és szép tolmácsolása jelezte, hogy a versenyzők felkészülten jelentek meg. A kötelező szöveg már nagyobb kihívást jelentett a résztvevőknek. Hosszas számolgatás és egyeztetés után a zsűri tagjai az első három helyezést döntötték el:

 1. Udvardi Kiara 12.B
 2. Antal Liza 11.A
 3. Kristó Gabriella 9.B 

Kiara és Liza képviselik iskolánkat a megyei versenyen. Kitartást a felkészüléshez és sikeres szereplést kívánunk a nyerteseknek!

                                                                 Bacsó Ilona, szervező és felkészítő tanár

                                                                                      

Share/Save

Kiváló eredmények az anyanyelvi versenyen és a filmpályázaton

A szegedi Agórán a magyar nyelv napja tiszteletére rendezett ünnepi gála keretében jutalmazták a kétfordulós online regionális anyanyelvi vetélkedőn legjobb eredményt elért tanulókat. Iskolánk két csapata, a Nyelvész-lények (Oszlács Diana Dóra, Udvardi Kiara, Farkas Brendon) és a Nyelvelők (Sándor Boglárka, Friedl Máté, Kiss Dániel) II. helyezést értek el. Az országosan meghirdetett anyanyelvi témájú filmpályázat legjobban sikerült alkotásait is díjazták. A 12.B osztály tanulói, Oszlács Diana Dóra, Udvardi Kiara és Farkas Brendon filmje III. helyezett lett. Az alkotás ötletességével tűnt ki a beküldött pályaművek közül. Felkészítő tanáraik Bacsó Ilona és Gregus Anna tanárnők voltak. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Csatolmányok: 
Share/Save

Gratulálunk, Kiara!

Udvardi Kiara 12.B osztályos tanulónk az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny országos sátoraljaújhelyi döntőjén 14. helyezést ért el. Kiváló teljesítményéért az Anyanyelvápolók Szövetségének könyvjutalmát kapta. Gratulálunk! Felkészítő tanára: Bacsó Ilona

Share/Save

Első helyezés az Édes anyanyelvünk versenyen

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei döntőjén iskolánkat Magyar Réka (10.A) és Udvardi Kiara (12.B) képviselte. Az írásbeli feladatok megoldása során leíró nyelvtani, stilisztikai, nyelvhelyességi ismeretekről kellett számot adni. A szóbelin – rövid felkészülés után – egy háromperces beszédművet kellett elmondani a megadott témának, műfajnak megfelelően. Kiara kiváló szereplésével első  helyezést ért el, ezzel továbbjutott a verseny sátoraljaújhelyi országos döntőjébe. Gratulálunk!

                                                                                     Bacsó Ilona

                                                                                  felkészítő tanár

Share/Save

Megrendeztük az iskolai Kazinczy-versenyt

A könyvtár volt a helyszíne a január 25-én rendezett vetélkedésnek. A zsűri elnöke Kovácsné Velenczei Magdolna tanárnő volt, aki hosszú évekig szervezte ezt a versenyt nyugdíjba vonulása előtt. A résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szabadon választott szövegek változatossága és szép tolmácsolása jelezte, hogy a versenyzők felkészülten jelentek meg. A kötelező szöveg már nagyobb kihívást jelentett a résztvevőknek. Hosszas számolgatás és egyeztetés után a zsűri tagjai az első három helyezést döntötték el:

 1. Fejős Kata Eszter 9.A
 2. Magyar Zoltán 10.C
 3. Varga-Tóth Rebeka 12.A

Kata és Zoli képviselik iskolánkat a megyei versenyen. Kitartást a felkészüléshez és sikeres szereplést kívánunk a nyerteseknek!

                                                           Bacsó Ilona, szervező

 

 

Share/Save

Pénzsztár verseny 2017 továbbjutás

Iskolánk Válságkezelők újratöltve csapata továbbjutott a Pénzsztár verseny megyei fordulójába.

Csapat tagjai:

Tóth Evelin, Martonosi Dávid, Horváth Kitti, Kardos Katalin (12/B)

Ezúton gratulálunk a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak.

(Eötvös vezetőség)

Share/Save

KEBA verseny

Befejeződött a KEBA (Közép-Európai Brókerképző Alapítvány) középiskolásoknak hirdetett értékpapír-piaci tanulmányi versenye. A több hónapon keresztül zajló versenyen iskolánkból a 11. B  osztály Dagobert nővérek nevű csapata vett részt. A versenyre regisztrált 339 csapat közül a lányok a selejtezőben az on-line tesztversenyen az 59. helyen végeztek.

A csapat tagjai:

Horváth Kitti
Kardos Katalin
Tóth Evelin

Felkészítő tanár: Tóth Lajosné

Share/Save

Oldalak